In memoriam Bernard Gering

Donderdagmorgen 16 maart 2017 ontvingen we het droevige bericht, dat ons erelid Bernard Gering is overleden.

Als in 1969 Crescendo het 40 jarig bestaan viert, wordt Bernard lid van de jubileumcommissie en wordt hij secretaris van de Bijstandscommissie van Crescendo.
Het correspondentieadres is jarenlang Alsteedseweg 24.
Als in 1998 voorzitter Johan Denneboom komt te overlijden, neemt Bernard het voorzitterschap erbij. Vele jaren is Bernard actief voor de Bijstandcommissie van Crescendo, met name het jaarlijks regelen van het Paasvuur.Als Crescendo een jubileum heeft te vieren dan worden allerlei activiteiten georganiseerd. Voor het gouden jubileum van Crescendo in 1979 worden een rommelmarkt en bazaar gehouden om geld voor instrumenten en uniformen bijeen te brengen. Bernard zorgde voor een goed verloop van de festiviteiten, want hij zette zich met hart en ziel in voor Crescendo.

Bernard wordt in 1976 lid van Crescendo en hij ontfermt zich over het majorettepeloton. Bij alle optredens is hij als begeleider aanwezig en verricht ‘eerste hulp’ met het bekende potje nagellak als er een ladder in een panty verschijnt.Ook uitstapjes met de vereniging hielp Bernard organiseren: samen met zijn vrouw Diene was hij in 1977 nauw betrokken bij het organisatorische werk van de weekendtrip naar Sankt-Andreasberg in de Harz (1977). Voor het spelen van de Amboss-polka bracht Bernard met wijlen Ton Doorn op ludieke wijze een aambeeld naar de slagwerker van het orkest.
In 1983 hielp Bernard ook mee aan het regelen van een muziekweekend naar Allagen in Sauerland. De draaiboeken werden door Bernard opgesteld en getyped.

Als de boerenkapel een weekend weg ging, dan was Bernard er als bekkenist bij.
Naast de bekkens was hij ook handig met het fototoestel. Bernard had het toestel altijd paraat en voor dat je het wist was het moment door Bernard met een klik vastgelegd: plakboeken vol aan herinneringen maakte hij door de jaren heen. Maar niet alleen van Crescendo werd nieuws bewaard, ook verzamelde hij sinds begin jaren 80 krantenknipsels van alles wat met Buurse te maken had in een klein compact archief van 2x2 meter.
In 1999 ontving Crescendo deze knipsels van hem in een historisch naslagdocument ‘Een schatkist vol herinneringen aan 70 jaar Crescendo’, medesamengesteld door Francis Noordink.

Buiten de muziek om was Bernard ook actief: voor het vvv-historische archief, hij was lid van de ondernemersvereniging, hij hielp in Buurse de Boern-brulft organiseren bij 800 jaar gemeente Haaksbergen, hielp bij de kinderfeestcommissie, had zitting in kerkbestuur en hij was lecteur. Voor al zijn inzet voor Buurse ontving Bernard op zijn zeventigste verjaardag (31 augustus 1995) de zilveren eremedaille, verbonden aan de Orde van Oranje Nassau. Hij werd ‘Mister Crescendo’ genoemd, vanwege zijn grote voorliefde voor Crescendo.

Bernard was een lid met een enorme staat van dienst en voor zijn grote inzet voor Crescendo werd Bernard in 2009 tot erelid benoemd.
Op zaterdag 28 januari jl. werd Bernard op een feestavond van jubilarissen,gehuldigd vanwege het 40 jarig lidmaatschap van de KNMO.
Bernard genoot zichtbaar van de aandacht voor hem op deze avond.

Dankbaar zijn we voor alles wat Bernard, samen met zijn vrouw Diene, voor Crescendo heeft gedaan.

We condoleren de familie Gering, in het bijzonder zijn vrouw Diene,
en wensen onze leden Marcel, Karel, Irma, Tim en Marjolein en overige nabestaanden sterkte bij het verwerken van het verlies van Bernard.

Bestuur, leden, dirigenten Crescendo Buurse

Facebook