Linde Mestriner winnares The Voice of Buurse


In een tot twee maal toe uitverkochte zaal Winkelman heeft muziekvereniging Crescendo afgelopen weekend de tweede editie van ‘The Voice of Buurse’ georganiseerd. De opbrengst van het benefietconcert gaat naar twee gemeenschapsdoelen: behoud van het voormalig NH-kerkje en zonnepanelen op het dak van de Trefkoel. De jury koos unaniem beide avonden Linde Mestriner als The Voice of Buurse.

De muzikale avond werd door zanger Edgar Bloem geopend met ‘Music’ van John Miles, begeleid door het orkest van Crescendo onder leiding van Paul Kamphuis. De vlotte en humorvolle presentatie was wederom in professionele handen van Leonie ter Braak. Ze stond de deelnemers bij als de juryleden hun beoordeling gaven over het optreden. Vrijdagavond bracht juryvoorzitter Jan Riesewijk met zijn gevatte opmerkingen, enige ontspanning bij de zangers en het ging dan ook ’Crescendo’, aldus André van Huizen, de ere-dirigent van Crescendo en juryvoorzitter van de zaterdagavond.

Verschillende lokale artiesten stonden in de spotlights en na een kort introductiefilmpje zongen ze live met het orkest. Cor ter Braak was de eerste deelnemer en hij zong het lied ‘Without your love’ van The Cats speciaal voor zijn vrouw Joke.
De twee jongste deelnemers, Bente Kamphuis en Anneloes Scholten zongen ‘Ik voel me zo verdomd alleen’, maar ze werden ondersteund door basisschoolleerlingen middels een filmfragment uit de musical ‘Ciske de Rat’, opgenomen door RTV Sternet.
De grote verrassing van de avond was het optreden van Hans Termathe, want de Buursenaren wisten niet dat hij kon zingen. Onder de artiestennaam ‘Johannes Hermanus van ’n Timpert’ zong hij ‘Birmingham’ van Randy Newman, omdat dit nummer hem sterk aan Buurse doet denken.
Het swingende ‘I will follow him’ uit de musical ‘Sisters act’, gezongen door als nonnen verkleedde Ine Deperink (Captain Jack) en bedienend personeel, zorgde voor een paar vrolijke noten.
Na de pauze volgde een non-stop ritmisch optreden van de slagwerkgroep van Crescendo onder leiding van Erik Nijland. De bühne werd weer vrijgemaakt voor het orkest en een speciaal optreden. De zaal was muisstil toen Jos Lansink het ‘Go rest high on that mountain’ van Vince Gill zong. Hij droeg dit nummer op aan, de in december 2014 door een noodlottig ongeval overleden, Martijn Bok. Vrijdagavond waren de ouders aanwezig in de zaal.
Clemens August Brüggemann (van de Haarmühle) bracht met de meezinger van Udo Jürgens ‘Ich war nog niemals in New York’ de stemming er flink in. Na een spetterend optreden van Linde Mestriner zongen de zussen Irma Gering en Petra Lansing met broer Edgar Bloem het nummer ‘You’re the inspiration’ van Chicago. Hierna kon de jury in beraad gaan.

Voorzitter Wilfried ter Huurne sprak lovende woorden richting Henri Scholten, de initiatiefnemer van het benefietconcert. Henri bedankte Janneke Hilderink voor het montagewerk van alle filmpjes, Ard Weeink voor zijn muzikale bijdrage en advies aan de zangers en overhandigde vol trots een cheque met de voorlopige opbrengst van €17.056,92 aan de voorzitters van de goede doelen: Ellen Habes van Stichting Accommodatie de Trefkoel en Henny Lutje Berenbroek van Stichting Kerkelijk Erfgoed Buurse. Van het genoemde bedrag is €5000 gedoneerd door Stichting Leppink-Postuma en bestemd voor het onderhoud van het voormalig NH-kerkje aan de Alsteedseweg in Buurse.
Juryvoorzitter André van Huizen maakte bekend dat Linde Mestriner met het lied ‘Something gotta hold on me’ van Christina Aguilera de tweede editie van The Voice of Buurse heeft gewonnen en hij overhandigde haar de trofee.

De avond werd afgesloten met een optreden van ’TukkerSounds’ en de popband van Crescendo zorgde voor een gezellige nazit in zaal Winkelman.

 

Foto's Nico Asbroek
https://photos.google.com/share/AF1QipNhyNJhSfmq2GqvETj5lXTWgzv430bcH3bWSxjbA0OsRbUubmsDDSgdd5TfQ02hfQ?key=TDRxcDhFOHZQMU1fVXAwWjlPMGZrVG1RU2ZXZ2FB

 

Facebook