Agenda

Jubileumweekend
vr juni 28
Leden
Jubileumweekend
za juni 29
Leden
Jubileumweekend
zo juni 30
Leden
Zomerfeesten buurse
vr aug 16
Leden
Zomerfeesten buurse
za aug 17
Leden

Vanaf de oprichting in 1929 van muziekvereniging Crescendo Buurse hebben slagwerkers deel uit gemaakt van het harmonieorkest. De belangstelling voor slagwerk nam geleidelijk toe en rond 1974 was er zo’n explosieve groei dat de oprichting van een tamboerkorps een feit werd. Het begrip “drumband” deed zijn intrede en onder leiding van instructeur dhr. Wind werden de eenvoudige straatmarsen ingestudeerd op (tenor) trom en overslagtrom.
Eind jaren 70 had slagwerkdocent Karel ter Riet de leiding over de drumband en werd er een begin gemaakt met het spelen van verschillende ritmes, zoals wals, rumba en cha cha cha.
Dit werd in de jaren 80 voortgezet door instructeur Joop van Brakel, waarbij zelfs eind jaren 80 de lyra kort zijn intrede deed bij de drumband.
Met de komst in 1991 van instructrice Sjalien Weerkamp-Boxem en mede door de opkomst van percussie-instrumenten was het spelen van marsen niet meer de hoofdzaak, maar werden langzamerhand concertstukken ten gehore gebracht.
Vanaf januari 2011 heeft Erik Nijland de leiding over de drumband en door het toepassen van onder andere drumstel, pauken en xylofoon klinkt er een ander geluid, waardoor de drumband zich nu presenteert als slagwerkgroep van muziekvereniging Crescendo Buurse.

Facebook