Laatste Nieuws

Karpaten 15 april 2018

Bläserfestival Karpaten

Potgrondactie

Blaasmuziekmiddag

Blaasmuziekmiddag met de Twentelandkapel en Blaaskapel Loarns Plezeer

Zondag 21 januari 2018

Zaal Winkelman te Buurse

De Twentelandkapel uit Buurse en Blaaskapel Loarns Plezeer uit Laren (Gld.) brengen een middag vol heerlijke blaasmuziek. De kapellen spelen de temperamentvolle muziek uit het Tsjechische gebied Moravië (Mährisch) en de romantisch en rustiger muziek uit de Bohemen (Böhmisch) in combinatie met de Egerländer muziek in de stijl van Ernst Mosch.

De Twentelandkapel onder leiding van kapelmeester André van Huizen speelt de bekende Böhmische en Egerländermuziek, waarvan enkele nummers met zang van Eveline en Frank.

Blaaskapel Loarns Plezeer speelt vooral de Böhmische en Mährische muziek, afgewisseld met zang van Joke en Herman. De kapel staat onder leiding van Gertie Braakman die soms dirigeert, maar eigenlijk het liefst zelf meespeelt.

Datum: zondag 21 januari 2018

Aanvang: 14:30 uur  -  zaal is open vanaf 14:00 uur

Entree: €5,00 per persoon

Locatie: Zaal Winkelman – Broekheurnerweg 52 - 7481 PZ Buurse

Linde Mestriner winnares The Voice of Buurse


In een tot twee maal toe uitverkochte zaal Winkelman heeft muziekvereniging Crescendo afgelopen weekend de tweede editie van ‘The Voice of Buurse’ georganiseerd. De opbrengst van het benefietconcert gaat naar twee gemeenschapsdoelen: behoud van het voormalig NH-kerkje en zonnepanelen op het dak van de Trefkoel. De jury koos unaniem beide avonden Linde Mestriner als The Voice of Buurse.

De muzikale avond werd door zanger Edgar Bloem geopend met ‘Music’ van John Miles, begeleid door het orkest van Crescendo onder leiding van Paul Kamphuis. De vlotte en humorvolle presentatie was wederom in professionele handen van Leonie ter Braak. Ze stond de deelnemers bij als de juryleden hun beoordeling gaven over het optreden. Vrijdagavond bracht juryvoorzitter Jan Riesewijk met zijn gevatte opmerkingen, enige ontspanning bij de zangers en het ging dan ook ’Crescendo’, aldus André van Huizen, de ere-dirigent van Crescendo en juryvoorzitter van de zaterdagavond.

Verschillende lokale artiesten stonden in de spotlights en na een kort introductiefilmpje zongen ze live met het orkest. Cor ter Braak was de eerste deelnemer en hij zong het lied ‘Without your love’ van The Cats speciaal voor zijn vrouw Joke.
De twee jongste deelnemers, Bente Kamphuis en Anneloes Scholten zongen ‘Ik voel me zo verdomd alleen’, maar ze werden ondersteund door basisschoolleerlingen middels een filmfragment uit de musical ‘Ciske de Rat’, opgenomen door RTV Sternet.
De grote verrassing van de avond was het optreden van Hans Termathe, want de Buursenaren wisten niet dat hij kon zingen. Onder de artiestennaam ‘Johannes Hermanus van ’n Timpert’ zong hij ‘Birmingham’ van Randy Newman, omdat dit nummer hem sterk aan Buurse doet denken.
Het swingende ‘I will follow him’ uit de musical ‘Sisters act’, gezongen door als nonnen verkleedde Ine Deperink (Captain Jack) en bedienend personeel, zorgde voor een paar vrolijke noten.
Na de pauze volgde een non-stop ritmisch optreden van de slagwerkgroep van Crescendo onder leiding van Erik Nijland. De bühne werd weer vrijgemaakt voor het orkest en een speciaal optreden. De zaal was muisstil toen Jos Lansink het ‘Go rest high on that mountain’ van Vince Gill zong. Hij droeg dit nummer op aan, de in december 2014 door een noodlottig ongeval overleden, Martijn Bok. Vrijdagavond waren de ouders aanwezig in de zaal.
Clemens August Brüggemann (van de Haarmühle) bracht met de meezinger van Udo Jürgens ‘Ich war nog niemals in New York’ de stemming er flink in. Na een spetterend optreden van Linde Mestriner zongen de zussen Irma Gering en Petra Lansing met broer Edgar Bloem het nummer ‘You’re the inspiration’ van Chicago. Hierna kon de jury in beraad gaan.

Voorzitter Wilfried ter Huurne sprak lovende woorden richting Henri Scholten, de initiatiefnemer van het benefietconcert. Henri bedankte Janneke Hilderink voor het montagewerk van alle filmpjes, Ard Weeink voor zijn muzikale bijdrage en advies aan de zangers en overhandigde vol trots een cheque met de voorlopige opbrengst van €17.056,92 aan de voorzitters van de goede doelen: Ellen Habes van Stichting Accommodatie de Trefkoel en Henny Lutje Berenbroek van Stichting Kerkelijk Erfgoed Buurse. Van het genoemde bedrag is €5000 gedoneerd door Stichting Leppink-Postuma en bestemd voor het onderhoud van het voormalig NH-kerkje aan de Alsteedseweg in Buurse.
Juryvoorzitter André van Huizen maakte bekend dat Linde Mestriner met het lied ‘Something gotta hold on me’ van Christina Aguilera de tweede editie van The Voice of Buurse heeft gewonnen en hij overhandigde haar de trofee.

De avond werd afgesloten met een optreden van ’TukkerSounds’ en de popband van Crescendo zorgde voor een gezellige nazit in zaal Winkelman.

 

Foto's Nico Asbroek
https://photos.google.com/share/AF1QipNhyNJhSfmq2GqvETj5lXTWgzv430bcH3bWSxjbA0OsRbUubmsDDSgdd5TfQ02hfQ?key=TDRxcDhFOHZQMU1fVXAwWjlPMGZrVG1RU2ZXZ2FB

 

In memoriam Bernard Gering

Donderdagmorgen 16 maart 2017 ontvingen we het droevige bericht, dat ons erelid Bernard Gering is overleden.

Als in 1969 Crescendo het 40 jarig bestaan viert, wordt Bernard lid van de jubileumcommissie en wordt hij secretaris van de Bijstandscommissie van Crescendo.
Het correspondentieadres is jarenlang Alsteedseweg 24.
Als in 1998 voorzitter Johan Denneboom komt te overlijden, neemt Bernard het voorzitterschap erbij. Vele jaren is Bernard actief voor de Bijstandcommissie van Crescendo, met name het jaarlijks regelen van het Paasvuur.Als Crescendo een jubileum heeft te vieren dan worden allerlei activiteiten georganiseerd. Voor het gouden jubileum van Crescendo in 1979 worden een rommelmarkt en bazaar gehouden om geld voor instrumenten en uniformen bijeen te brengen. Bernard zorgde voor een goed verloop van de festiviteiten, want hij zette zich met hart en ziel in voor Crescendo.

Bernard wordt in 1976 lid van Crescendo en hij ontfermt zich over het majorettepeloton. Bij alle optredens is hij als begeleider aanwezig en verricht ‘eerste hulp’ met het bekende potje nagellak als er een ladder in een panty verschijnt.Ook uitstapjes met de vereniging hielp Bernard organiseren: samen met zijn vrouw Diene was hij in 1977 nauw betrokken bij het organisatorische werk van de weekendtrip naar Sankt-Andreasberg in de Harz (1977). Voor het spelen van de Amboss-polka bracht Bernard met wijlen Ton Doorn op ludieke wijze een aambeeld naar de slagwerker van het orkest.
In 1983 hielp Bernard ook mee aan het regelen van een muziekweekend naar Allagen in Sauerland. De draaiboeken werden door Bernard opgesteld en getyped.

Als de boerenkapel een weekend weg ging, dan was Bernard er als bekkenist bij.
Naast de bekkens was hij ook handig met het fototoestel. Bernard had het toestel altijd paraat en voor dat je het wist was het moment door Bernard met een klik vastgelegd: plakboeken vol aan herinneringen maakte hij door de jaren heen. Maar niet alleen van Crescendo werd nieuws bewaard, ook verzamelde hij sinds begin jaren 80 krantenknipsels van alles wat met Buurse te maken had in een klein compact archief van 2x2 meter.
In 1999 ontving Crescendo deze knipsels van hem in een historisch naslagdocument ‘Een schatkist vol herinneringen aan 70 jaar Crescendo’, medesamengesteld door Francis Noordink.

Buiten de muziek om was Bernard ook actief: voor het vvv-historische archief, hij was lid van de ondernemersvereniging, hij hielp in Buurse de Boern-brulft organiseren bij 800 jaar gemeente Haaksbergen, hielp bij de kinderfeestcommissie, had zitting in kerkbestuur en hij was lecteur. Voor al zijn inzet voor Buurse ontving Bernard op zijn zeventigste verjaardag (31 augustus 1995) de zilveren eremedaille, verbonden aan de Orde van Oranje Nassau. Hij werd ‘Mister Crescendo’ genoemd, vanwege zijn grote voorliefde voor Crescendo.

Bernard was een lid met een enorme staat van dienst en voor zijn grote inzet voor Crescendo werd Bernard in 2009 tot erelid benoemd.
Op zaterdag 28 januari jl. werd Bernard op een feestavond van jubilarissen,gehuldigd vanwege het 40 jarig lidmaatschap van de KNMO.
Bernard genoot zichtbaar van de aandacht voor hem op deze avond.

Dankbaar zijn we voor alles wat Bernard, samen met zijn vrouw Diene, voor Crescendo heeft gedaan.

We condoleren de familie Gering, in het bijzonder zijn vrouw Diene,
en wensen onze leden Marcel, Karel, Irma, Tim en Marjolein en overige nabestaanden sterkte bij het verwerken van het verlies van Bernard.

Bestuur, leden, dirigenten Crescendo Buurse

Rabobank Clubkas Campagne

Rabobank Clubkas Campagne

De leden van de Rabobank Enschede-Haaksbergen kunnen
weer hun
stem(men) uitbrengen om de Clubkas te verdelen.

Muziekvereniging Crescendo Buurse is één van de verenigingen waarop u uw stem kunt uitbrengen.

Met extra financiële ondersteuning kunnen wij weer creatief bezig zijn op muzikaal gebied, waar u van kunt genieten.

Voor ons benefietconcert The Voice of Buurse is bladmuziek voor het orkest speciaal aangeschaft of geschreven.

Dit zijn relatief dure uitgaven voor onze vereniging.

Een financiële bijdrage kunnen we goed gebruiken,

omdat er vanuit de gemeente ook bezuinigd wordt op de verstrekking van subsidies.

Dus draagt u Crescendo een warm hart toe,

dan hopen we dat we op uw stem mogen rekenen.

Bij voorbaat dank.

Potgrondactie

Facebook